Design poolhouse

poolhouse modernDesign is een breedgebruikte term, maar vaak wordt die term alleen gebruikt voor modernere objecten. Echter betekent design de manier waarop iets is vormgegeven; dat kan dus modern, maar ook klassiek zijn!
Een design poolhouse is een poolhouse die er niet ‘gewoontjes’ uitziet, maar eerder een exclusief uitzicht heeft meegekregen.
Wij bundelden enkele van de mooiste resultaten tesamen, telkens voorzien van een beknopte omschrijving.

 

 

design poolhouseHet eerste poolhouse die we bespreken leunt eerder naar de klassieke kant op. Het bijgebouw heeft een puntdak met dakpannen, de gevel bestaat uit horizontale houten lamellen die over elkaar werden geplaatst.
Voor het poolhouse werd een prieel geplaatst waaronder de klanten kunnen vertoeven indien ze graag buiten zitten maar wel in een schaduwoppervlak.
design poolhouseDeze mix tussen modern en klassiek is voorzien van een terrasoverkapping rondom het hele gebouw. Voor de rest is er voornamelijk met hout gewerkt.
De steunpalen, kozijnen van deuren en schuiframen en het dak zelf zijn gemaakt uit hout.
Zoals je ziet is er ook gewerkt met veel glas; dit voor de natuurlijke belichting en bijgevolg de rust binnenin het poolhouse te garanderen.

design poolhouseDit hypermoderne poolhouse werd grotendeels vervaardigd uit beton. Op deze betonlaag werd een aluminium afwerklaag gekleefd.
De relaxruimte is volledig open, van hoogrendementsglas voorzien. (driedubbele beglazing voor optimaal warmtebehoud.)
In het poolhouse zelf, werd met hout gewerkt in de omkleedruimtes.

design poolhouseGebouwd met bakstenen, inclusief stenen rookkanaal voor gezellige zomeravonden aan het haardvuur door te brengen.
De kozijnen van dit poolhouse zijn vervaardigd uit wit PVC, net zoals de toegangspoort.

design poolhouseEenvoudig maar wel erg mooi!
De combinatie van een stucen gevel met hout levert een mooi resultaat op, zonder te druk te worden. De kozijnen en het dak werden uit eikenhout vervaardigd.
Zoals je ziet is ook bij dit poolhouse heel wat natuurlijke lichtinval mogelijk door de grote ramen.

design poolhouseNiet alleen het poolhouse is een streling voor het oog, maar ook de natuurlijke omgeving draagt daar tot bij.
Dit poolhouse is volledig uit hout geconstrueerd. De dakconstructie bestaat uit dwarsliggende balken met daarop een houten dakplaat. De gevels van het gebouw bestaan uit horizontaal geplaatste latten, met daarin plaats voor de kozijnen van de ramen en de schuifpui.
Aan de linkerkant is een kleine open ruimte die kan dienen als terrasoverkapping.

poolhouse designEen bijgebouw dat absolute klasse uitstraalt! Het driehoekige dakelement met open uitzicht geeft iets erg majestueus aan dit poolhouse. In combinatie met de afgelijnde ramen wordt dit een prachtig uitziend badhuis.
De wit geverfde houten constructie staat op een ondergrond van bakstenen om de constructie stabieler te doen staan.

design poolhouseHet poolhouse werd tot iets over de helft met stucwerk beplakt, daarboven (en in het midden) zie je het houtwerk. Dit houtwerk loopt door tot het dak en geeft de poolhouse een terrasoverkapping.
De kozijnen van de talrijke ramen zijn uit aluminium.
Zoals je kan lezen is er bij dit poolhouse met drie verschillende materialen gewerkt, echter passen zij erg goed bij elkaar zodat er geen te druk materialen- en kleurenpallet ontstaat.

Deze tijdloze constructie bestaat volledig uit hout, met wederom een enorme toevoer van natuurlijk daglicht door de vele aanwezige ramen en schuiframen.
Voor de ramen werd een primaire zonwering geplaatst; zonwering die permanent aanwezig is aan de buitenkant van de woning.

design poolhousePersoonlijk blijft dit een van onze favorieten. Dit poolhouse/apart staande veranda oogt erg klassevol, door de combinatie van de dakkapel en de zuilen langs de zijkant.
Door gebruik te maken van heel wat rame met roedes of kruishouten (onderverdelingen) leg je nog eens de nadruk op dit klassevolle effect.