Inrichting poolhouse

inrichting poolhouseEen poolhouse moet niet alleen van buitenaf mooi ogen, ook binnenin moet alles tiptop in orde zijn! De inrichting van een poolhouse hangt voornamelijk af van waarvoor je het poolhouse wilt gaan gebruiken.
Als het vooral gaat om een opfris- en omkleedplek zal de inrichting uiteraard anders verlopen dan een poolhouse die als verlengstuk van de woonruimte wordt gebruikt…
Hieronder enkele tips inzake de inrichting van poolhouses.

 


poolhouse inrichtingDe inrichting van een poolhouse is natuurlijk volledig afhankelijk van jouw smaak. Modern, klassiek, cottage, of wat dan ook, met deze tips in je achterhoofd creëer je altijd een poolhouse die luxe, wellness en rust uitstraalt!

Wij raden aan om altijd te werken met lichte, rustgevendekleuren, eventueel in combinatie met een accentkleur.
Natuurlijke kleuren werken ook erg goed; denk daarbij aan pastelkleuren, aardetinten, bruintinten.
Vermijd flashy, felly kleuren. Ze geven een drukke sfeer en nemen het rustgevende doel van een poolhouse weg.

Voor de vloer geldt hetzelfde. Werk met natuurlijke, of natuurlijk uitziende, materialen. Parket, kurk, laminaat, betegeling, …
Vermijd zeker dat de volledige vloer uit een vast tapijt bestaat. Het sluit vaak niet aan bij de rest van de inrichting van een poolhouse, maar belangrijker: tapijt en water doen het niet erg goed tesamen.

Dit is eerder een persoonlijke keuze, maar wij raden aan om met veel natuurlijk licht, of met andere woorden, met ramen te werken.
Dit versterkt het relaxerende effect van een poolhouse. Dit is in feite niet echt de inrichting, maar daarbij kan je ook denken aan glazen deuren, schuifdeuren en schuifpuien, … (meer info of offertes aanvragen voor glazen schuifdeuren en deuren kan hier en hier.)

Vermijd dat de poolhouse te vol komt te staan met allerlei accessoires. Maak een aparte berging waar je alle spullen voor het zwembad in kan opbergen. Zo behoud je het overzicht in het poolhouse, en kan je heerlijk genieten van binnenuit.

 

Handig om te hebben in je poolhouse zijn de volgende voorwerpen / meubilair:
inrichting poolhouse haardvuurBerging. Zwembroeken, handdoeken, snorkelgerei, zwembadspeelgoed, … Alles wordt zoveel rustiger in je poolhouse als je alles mooi kan opbergen.
Comfortabele zetels / stoelen. Na te hebben gezwommen, ben je vaak erg moe. Plof jezelf neer in een comfortabele zetel en geniet van je poolhouse.
Haardvuur. Geen absolute must have, maar enorm gezellig na een plons te hebben genomen. ‘s Avonds aanstoppen, met een goed boek. Heerlijk!
Terrasverwarmers. In combinatie met een haardvuur, of afzonderlijk, met een terrasverwarmer kan je langer genieten van gezellige zomeravonden. (meer info…)
Douche. Voor hygiïnische redenen, en om alles in je primaire woonst proper te houden.
Accessoires. Niet te veel, maar niet te weinig. Alles om je poolhouse gezellig knus te maken. Denk hierbij aan kussens, kaarsjes, tapijten, schilderijen, bankjes, stoeltjes, spiegels, kasten, …

 

inrichting poolhouseinrichting poolhousepoolhouse interieurpoolhouse interieurpoolhouse inrichtingpoolhouse inrichting