Nadelen poolhouse

poolhouse nadelenAls we je een gouden tip mogen geven, dan is het absoluut om te vergelijken. Prijzen vergelijken, materialen vergelijken, maar ook voordelen en nadelen met elkaar vergelijken.
Een checklist met alle voordelen vind je op deze pagina.
De nadelen vind je hieronder opgesomd, met telkens wat meer uitleg. Leg zowel plus- als minpunten naast elkaar en beslis pas dan of je een poolhouse wilt aanschaffen.

 


nadelen poolhouse– De oppervlakte die door het poolhouse wordt ingenomen ben je natuurlijk wel kwijt aan een bijgebouw. Doch, als je het een beetje slim aanpakt, kan je dit bijgebouw ook zo inrichten dat het tegelijkertijd dienst doet als een garage / carport / terrasoverkapping / tuinhuis.

 

– Heb je al andere bijgebouwen of afdaken in je tuin staan? Dan is het mogelijk dat je een bouwvergunning moet aanvragen.
Vanaf een totale gebouwde oppervlakte van 40 vierkante meter of meer is het verplicht om een bouwvergunning aan te vragen. (Lees hier meer)

 

– Een poolhouse is een dure investering.
Het gaat hier immers om een luxueus bijgebouw, dat meestal tot in de puntjes is afgewerkt. Wees wel gerust; een poolhouse verhoogd de waarde van je huis.
Mogelijk kan je ook kiezen voor goedkopere mogelijkheden zoals (kant-en-klare) blokhutten of overkappingen. Hier zit je natuurlijk wel niet zo knus en gezellig als bij een poolhouse.

 

– Een poolhouse is erg seizoensgebonden te gebruiken.
Tijdens de zomer kan je er natuurlijk heel veel gebruik van maken, maar de andere drie seizoenen zijn vaak iets te koud om te zwemmen.
Als je je poolhouse echter multifunctioneel maakt (guesthouse, tuinhuis, garage, …) dan kan je uiteraard altijd gebruik maken van je poolhouse.

 

– Zoals ieder bijgebouw, moet je een poolhouse ook met de regelmaat van de klok onderhouden.
Niet zo zeer van buitenaf, maar binnenin af en toe schoonmaken is toch aangeraden.