Poolhouse bouwen

poolhouse bouwen

Wanneer je een poolhouse bouwt, moet je natuurlijk rekening houden met allerlei zaken. Je moet immers volledig zeker zijn dat het poolhouse beschikt over alle zaken die je noden inwilligen.

Zaken waaraan je zeker moet denken zijn de materialen waaruit je een poolhouse kan bouwen, de inrichting, de bouwvergunning, maar ook een handige indeling van het poolhouse, de grootte en de kost.

 

 

 

poolhouse bouwen

Hout

Hout is het meest gebruikte materiaal bij poolhouses. Meestal wordt gekozen voor het erg kwalitatieve eik.

Eik is veelgebruikt voor zijn natuurlijke uitstraling, zijn kwaliteit en de mooie afwerking. Een andere reden waarom vrijwel altijd voor eik wordt gekozen is omdat het niet bij elkaar wordt gehouden door schroeven en/of nagels, maar door een de gat- en penverbinding. Na verloop van tijd groeit deze verbinding dichter in elkaar, waardoor de constructie altijd maar sterker wordt.

Misschien iets minder aangenaam aan houten bijgebouwen is dat ze redelijk wat onderhoud vergen.
Let ook op dat er geen houtrol optreedt. Dit kan eenvoudig worden opgelost door een betonnen fundering te plaatsen.

 

poolhouse bouwenSteen

Bij een stenen poolhouse mag je er zeker van zijn dat het gaat om een robuust, kwalitatief poolhouse die voor lange tijd zal blijven staan.
Het grootste voordeel bij een stenen bijgebouw is dat je het perfect kan laten aansluiten bij je woning, doordat je de stijl van je huis gewoon kan doortrekken naar je poolhouse.

Met stenen bijgebouwen zal je ook geen last hebben van houtrot, schimmels, en dergelijke. In de meeste gevallen heb je ook heel wat minder onderhoud aan een stenen poolhouse. Bedenk wel dat de kostprijs vaak hoger ligt dan bij een eiken poolhouse.

 

Inrichting

De inrichting van een poolhouse is uiteraard ook erg belangrijk wanneer je een poolhouse gaat bouwen.
Zorg er voor dat de inrichting praktisch is ingedeeld, en liefst allemaal in een doorlopende stijl. Maak zeker ook gebruik van duurzame materialen, die tegen een stootje kunnen en misschien ook wel tegen water…Meer over de inrichting lees je in dit artikel.

Bouwvergunning

Indien je al over enige bijgebouwen / overkappingen beschikt is het aangeraden om toch even wat meer info op te zoeken over een bouwvergunning die eventueel nodig is bij poolhouses.
Meer info daarover vind je in dit artikel.

poolhouse bouwenGrootte / oppervlakte

Een van de belangrijkste zaken wanneer je een poolhouse bouwt, is ongetwijfeld de oppervlakte van het bijgebouw.
Bedenk daarbij wederom aan eventuele bouwvergunningen die nodig zijn. (Vanaf 40 vierkante meter volgebouwd volgebouwd met bijgebouwen.)De kostprijs van een poolhouse neemt uiteraard ook toe naargelang het poolhouse groter wordt. Denk dus goed na waarvoor je je poolhouse allemaal wilt voor gaan gebruiken.

Kostprijs

En natuurlijk… De kostprijs van een poolhouse zal ook zeker en vast beïnvloeden welke poolhouse je zal gaan bouwen.
Prijzen van poolhouses variëren naargelang grootte, materialen, inrichting, luxe, … Maar je kan er zeker op rekenen dat kostprijzen beginnen bij ongeveer 2000 euro, en kunnen oplopen tot meer dan 50000 euro voor echte luxueuze poolhouses.

poolhouse laten bouwenEen poolhouse zetten is een mogelijkheid, maar dan zal je moeten werken met doe-het-zelf pakketten. Hierbij zal het ook gaan om kleinere, vaak minderwaardige, poolhouses, die bijvoorbeeld niet zijn geïsoleerd, geen praktische indeling hebben en kortom… Meer op een tuinhuis lijken dan op een poolhouse.

Een poolhouse laten bouwen geeft je wel al deze mogelijkheden!
Je kiest zelf de bouwmaterialen, de isolatie zal goed zitten, de indeling, grootte en inrichting is zoals je het zelf wilt, etc…
Om in contact te komen met professionals, die poolhouses plaatsen, kan je van onderstaand formulier gebruik maken. Dit is een offertedienst, maar indien je graag wat meer informatie wilt kan je ook bij deze dienst terecht.
Uiteraard is onderstaande formulier invullen volledig gratis, en vergt het geen enkele aankoopverplichting.