Poolhouse Engelse stijl

poolhouse engelse stijlEen Engelse poolhouse, of een poolhouse in Engelse stijl is eigenlijk een bepaalde vorm van een cottage poolhouse.

Deze Engelse poolhouses zijn vrijwel altijd vervaardigd uit hout en dan nog meestal uit eikenhout.
Echter is de term ‘Poolhouse in Engelse stijl’ zo breed, dat er heel wat andere types en soorten poolhouse tot deze categorie kunnen behoren. In dit artikel tonen we je enkele mooie foto’s van bijgebouwen die we hebben kunnen fotograferen, telkens voorzien van een woordje uitleg. Wie weet staat de poolhouse die jij zoekt er wel tussen en kan je zo eenvoudig aan je aannemer laten weten wat er absoluut niet mag ontbreken bij jouw poolhouse.

 

 

Poolhouse Engelse stijlHet eerste poolhouse dat we bespreken is al meteen een prachtvariant. Dit bijgebouw leent zich tot veel meer dan enkel en alleen een kleed- en opberghok voor de spullen van het zwembad.
Het is ideaal om ook als tuinhuis te gebruiken en door de aangebouwde veranda kan men altijd een oogje in het zeil houden, of gewoon gezellig genieten vanop een veilige afstand.
De muur is bezet met horizontale, schuin aflopende planken in eikenhout. In combinatie met een gevarieerd dakpatroon en enkele mooie beplantingen wordt het volledige poolhouse een lust voor het oog.

Poolhouse Engelse stijl

Een iets modernere variant van een Engels poolhouse. Zoals je ziet komen de kenmerken van een cottage poolhouse ook hier weer sterk naar boven. Afwerking met eikenhout en eiken balken, en gekozen voor heel wat aardetinten en natuurkleuren. De dakpannen zijn in een simpel terracotta rood gekozen en passen daardoor perfect bij het lichtbruine eikenhout van de rest van het bijgebouw.

Het bijgebouw zelf is relatief klein en dient enkel voor het opbergen van enkele spullen en een omkleedkamer. Het grootste deel van het poolhouse leent zich tot een terrasoverkapping. Die kan worden gebruikt om gezellige tuinfeesten onder te geven of om een beetje onder af te koelen.

 

Engelse poolhouse

Gelijkaardig aan de bovenstaande poolhouse, maar toch anders genoeg om te bespreken.
Voor dit poolhouse wer gekozen voor een iets lager hout en de algehele constructie is ook iets lager. Dit poolhouse heeft twee verdiepingen, waardoor je er eigenlijk een soort van chalet/blokhut van kan maken. Handig als je af en toe bezoekers over de vloer hebt.
Voorzien van een kleine terrasoverkapping is het wederom mogelijk om je even schuil te houden.

Kijk ook naar de sobere afwerking: niet te veel franjes geven een overzichtelijke en nette indruk.